text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Sekundaplåt är material som har klassats ut i produktionen för att det inte klarar de kvalitetskrav man har på prima material. Det finns många olika felorsaker varför material nedklassas till sekunda material, men vi jobbar med sekunda material som har klassats ut p.g.a. av ytfel, som ex. valsmärken, repor eller intrycksmärken. Finns både i grov och bandplåt, både i svart och betat/anoljat utförande.
Vi delar in sekunda plåten i följande klassningar efter sträckgräns N/mm2: 

  • 13XX = 200-280  N/mm2
  • 21XX = 310-420 N/mm2
  • 70XX = 450-700 N/mm2

En artikel som t.ex. har benämningen 3000x1500x4mm 21XX 355 B/A är alltså sekunda plåt i 355 kvalitét som är Betad/Anoljad.
För all bandplåt har vi dels format på vårt lager men den största volymen går via coils som vi klipper till önskad fix längd, har man inte behov av ett helt coils kan vi i de flesta fall klippa resterande till vårt lager. Det går ej att få certifikat på sekundaplåt.

Dokument (ladda ner)
Produktdetaljer
Stäng Snabborder
Stäng Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Stäng Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.